Sporten en voeding

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Sport / Voeding
Je bekijkt nu Sporten en voeding

Een merk, fabrikant, detailhandelaar of adverteerder wil echter een supplement aankleden – “sportsupplementen”, “bodybuildingsupplementen”, “dieetsupplementen”, “gezondheidssupplementen”, “supplementen voor gewichtsverlies”, “supplementen voor spieropbouw” enz. enz. – en de wonderclaims die aan dergelijke supplementen zijn verbonden, moet je eerst bedenken dat het een supplement is – iets om toe te voegen.

Als je het bovenstaande in een voedingscontext beschouwt, zal succesvolle suppletie zijn om aan je voedingsbehoeften te voldoen. Afgezien van genetische verschillen, is een heel basaal voedingsvoorbeeld iedereen die betrokken is bij sport en lichaamsbeweging. De eiwitbehoefte en de totale caloriebehoefte van het individu zullen groter zijn dan die van een zittend persoon met een vergelijkbaar gewicht en dezelfde grootte. Hoewel de persoon die aan lichaamsbeweging doet, het gemakkelijk kan vinden om hun inname van koolhydraten en vetten tijdens de maaltijden te verhogen, is het onwaarschijnlijk dat ze een extra paar kippenborsten per dag zullen consumeren om hun eiwitconsumptie te verhogen. Vervolgens, hoewel de calorie-inname van deze persoon enigszins is toegenomen (voornamelijk door koolhydraten en vetten), is hun percentage eiwitinname lager, niet groter. Daarom is misschien wel de meest voorkomende vorm van suppletie die van een handige eiwitshake. Nogmaals, dit is echter om aan uw voedingsbehoeften te voldoen – om net zo goed te eten als gewoon voedsel, niet in plaats van/in plaats van.

Voldoen aan je voedingsbehoeften, met of zonder suppletie, kan een enorm verschil maken voor zowel je training als je kwaliteit van leven. Kortom, de belangrijkste supplementen zijn je belangrijkste voedingsstoffen, maar onder bepaalde omstandigheden, en afhankelijk van je training en gerelateerde doelen, kunnen andere supplementen nuttig zijn.