Kan het stotteren van mijn kind verholpen worden?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gezondheid
Je bekijkt nu Kan het stotteren van mijn kind verholpen worden?

Iedereen weet wat stotteren is  en niemand wilt er mee te maken hebben. Vooral als kind is het lastig om te stotteren.  Klik hier voor een mogelijke oplossing zodat uw kind beter kan communiceren.

Wat is stotteren precies?

Om te kunnen praten zijn hersenen, zenuwen en spieren nodig. Je zou er niet meteen aan denken maar er zijn meer dan 100 spieren nodig om te praten. Stootten houdt in dat het moeilijk is om te praten. De zinnen en woorden die iemand uitspreekt komt er niet vloeiend uit. Stotteren komt vaak voor bij kinderen tussen de 2 en 5 jaar en kan verholpen worden door middel van Logopedist Ridderkerk. Ouders willen er alles aan doen om te zorgen dat hun kind zo min mogelijk stottert. Het is normaal dat een kind rond deze leeftijd stottert. Het overgrote deel praat vervolgens weer vlot. Bij kinderen kan er rekening gehouden worden dat wanneer een kind langer dan twee jaar stottert, het hoogstwaarschijnlijk niet over gaat.

Hoe merkt u of uw kind stottert?

Stotteren kan je het makkelijkst herkennen als het praten bij een kind niet soepel verloopt. Stotteren kan je op een aantal manieren herkennen. Als eerst kan je kijken of het kind een letter of lettergreep meerdere malen herhaald tijdens het spreken. Het kan ook zo zijn dat het kind een lettergreep langer aanhoudt dat normaal. Verder kan je stotteren herkennen als het kind blokkeert blij een bepaalde klank. Hierdoor valt er een pauze tussen een woord of zin. Verder zijn er ook kenmerken van stotteren die minder snel opvallen. Een voorbeeld hiervan is dat een kind twijfelt wanneer hij of zij aan het woord is. Er is een mogelijke oplossing voor als uw kind problemen heeft met stotteren.

De oplossingen voor stotteren

Als uw kind stottert is het mogelijk om gebruik te maken van stottertherapie. Het kind gaat hierbij naar een Logopedist Ridderkerk. Een logopedist is gespecialiseerd in stotteren. Het is belangrijk om hulp in te schakelen wanneer u denkt dat het stotteren een probleem vormt. Eerst wordt een afspraak gemaakt met de huisart die u vervolgens doorverstuurt naar een logopedist. Bij de logopedist wordt gekeken hoe ze het stotteren kunnen aanpakken. Eerst wordt nauwkeurig gelet op het stotteren van het kind. In sommige gevallen kan er gelijk een behandeling worden uitgevoerd. Deze behandeling hangt af van een aantal factoren zoals leeftijd en lengte. De logopedist kan ervoor zorgen dat uw kind minder twijfelachtig spreekt en kan ervoor zorgen dat het kind vloeiender kan praten.