Is het het waard om een huisdierenverzekering af te sluiten?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Medisch
Je bekijkt nu Is het het waard om een huisdierenverzekering af te sluiten?

Een huisdierenverzekering, een term die vaak over het hoofd wordt gezien bij het aanschaffen van een huisdier. Naast de extase van het een nieuw familielid, komt er een heleboel kijken wanneer je een diertje bij jou komt intrekken. De meeste baasjes houden rekening met voedsel, speeltjes, een goede slaapplek en de verzorging en hygiene van het dier. Dit is logisch, aangezien deze onderwerpen allemaal van groot belang zijn, en direct effect hebben op het belang van jouw dier! Een verzekering voor jouw dier klinkt misschien een beetje overdreven en onnodig. Je betaald maandelijks al veel geld aan verzekering, abonnementen en basisbehoeftes. Dit klopt absoluut, maar een huisdier is erg onvoorspelbaar. Dieren zoals katten en honden rennen graag in het rond, raken nog wel eens verstrikt in een kleine ruzie of bezeren zichzelf. Verrassend genoeg, zijn de operatiekosten voor dieren erg hoog. Wist je namelijk al, dat de operatie kosten voor een gebroken hondenpoot tot de €1400,-  kunnen oplopen! Dit is schrikbarend veel geld, zeker als je rekening houd met het feit dat dit nog een van de simpele operaties is.

Wanneer sluit ik een huisdierenverzekering af?

De keuze ligt natuurlijk helemaal bij jou zelf. Heb jij een huisdier dat vooral thuis is, ver van de gevaren van de buitenwereld of heb jij een potje waaruit je zoon acute behandeling zou kunnen betalen?  Dan is een huisdieren verzekering waarschijnlijk overbodig. Heb jij huisdier dat veel opstap is of neem je jouw huisdier zelf mee naar buiten? Dan is een huisdieren verzekering aan te raden! Mocht jouw dier voor welke reden dan ook, fysieke klachten krijgen? Dan kan je gelijk terecht bij een specialist met een goede dekking over de ziektekosten.

Welke dieren kan ik verzekeren?

Op het moment is het alleen nog mogelijk om honden en katten te verzekeren. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om papegaaien en konijnen te verzekeren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een paard te verzekeren, maar daar moet je een aparte verzekering voor afsluiten. De reden dat alleen deze vier diersoorten verzekerd kunnen worden, is omdat deze dieren het meest worden gehouden. Daarnaast is er ondertussen ook genoeg onderzoek gedaan naar medische ingrepen voor deze dieren. Dit geeft jou als eigenaar van een huisdier meer zekerheid over de slagingskans van een behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik mijn huisdier wil verzekeren?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je je huisdier wilt verzekeren. Net zoals bij een autoverzekering worden deze factoren meegenomen in een optelsom om te kijken of uw huisdier verzekert kan worden en hoe duur zoon verzekering dan zou zijn. De belangrijkste factor is leeftijd. Veel verzekeraars willen honden of katten niet boven de 7 – 8 jaar verzekeren. Dit komt omdat een ouder dier meer geneigd is om ziek te worden of om iets te breken. Daarnaast wordt er ook gekeken naar factoren als ras, geslacht en type dier. Bespreek daarom goed met je verzekeraar wat mogelijk is, zodat je niet alsnog voor een dichte deur staat.