Is CBD-olie gezond?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gezondheid
Je bekijkt nu Is CBD-olie gezond?

CBD-olie hoor je veel mensen over tegenwoordig. Ondanks dat er nog steeds veel onderzoek naar gedaan wordt, zijn er heel veel mensen die zeggen dat ze veel baat hebben bij CBD-olie. Dit komt doordat het positieve eigenschappen heeft op verschillende vlakken.

Wat is CBD-olie?

CBD-olie wordt van de cannabis sativa plant gemaakt. Het is familie van de wietplant maar een andere soort. Het actieve ingrediënt van CBD-olie is Cannabidiol en dit wordt uit de Cannabis Sativa plant gehaald. De cannabidiol wordt gemengd met olie. Hier wordt vaak gebruikgemaakt van hennepzaadolie of olijfolie. En zo is er CBD-olie ontstaan.

CBD-olie is een supplement dat niet psychoactief werkt. Dit komt doordat er maar heel weinig Tetrahydrocannabinol in zit. Het supplement is vrij verkrijgbaar. CBD olie kopen doe je online.

Wat kan CBD-olie voor de gezondheid betekenen?

Er wordt gekeken wat Cannabidiol voor gezondheidseffecten heeft. Zo is er duidelijk dat CBD-olie helpt voor een goede nachtrust maar ook bij enkele ongemakken. Hoewel daar nog maar weinig van bekend is. Het hennepzaadolie dat samengevoegd wordt met cannabidiol wordt ook geperst uit de Cannabis Sativa. Hennepzaadolie kan ook de gezondheid bevorderen door de onverzadigde Omega 3 en 6 vetzuren in zitten.

Vaak wordt op de verpakkingen van CBD-olie vermeld voor welke gezondheidseffecten het bedoeld is. Deze gezondheidseffecten hebben nog geen beoordeling van de Europese Commissie. De gezondheidseffecten waar we het over hebben zijn:

●        Voor in- en uitwendige huidverzorging

●        Het is goed voor hart en bloedvaten en voor een normale bloedcholesterolspiegel

●        Het behouden van een normale bloedsuikerspiegel

●        Het ondersteunt het immuunsysteem

●        Het is goed voor gezonde spieren en gewrichten

●        Het beschermt ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Waar moet op gelet worden bij het gebruik van CBD-olie?

Bij iedere CBD-olie zit een handleiding. In deze handleiding staat ook beschreven hoe CBD-olie veilig gebruikt kan worden. Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn bij het veilig gebruiken van CBD-olie.

Zo is het goed om de juiste dosering uit te vinden die werkt voor jou. Houdt altijd de aanbevolen dosering aan die op de verpakking staat. Zorg er wel voor dat het product ook betrouwbaar is.

Kijk altijd of er geen THC of andere psychoactieve stoffen in de CBD-olie zitten. Dit kan je nagaan op de ingrediëntenlijst van de verpakking.

Wanneer er hallucinaties of nare dromen ontstaan is het beter te stoppen met de CBD-olie. Ook tijdens zwangerschap en borstvoeding is gebruik beter van niet.

Kan je high worden van CBD-olie?

Van CBD-olie kan je zeker niet stoned worden. Het bevat namelijk geen THC. Daarom is het 100% veilig te gebruiken en als je een hoge dosering neemt kan je er dan ook niet high van worden.

Hoe kan je CBD-olie het beste in nemen?

CBD-olie kan op verschillende manieren ingenomen worden. Zo zijn er pipetjes, olie in spray maar ook in capsules. Het is een persoonlijke keuze op welke manier je de CBD-olie gaat innemen. De pipetjes en de spray zijn het meest populair. Er zijn ook verschillende percentages die variëren van mild tot sterk. Dit is afhankelijk per persoon wat betreft de percentages.