Duiken in de wereld van pommery: een champagne-ervaring zoals geen ander

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Medisch

Pommery is een alom gerespecteerd naam in de wereld van champagne. Het huis werd opgericht in 1858 door Alexandre Louis Pommery en Narcisse Greno met de intentie om commerciële mogelijkheden binnen de wolindustrie te verkennen. Na de dood van Alexandre echter, nam zijn weduwe, Louise Pommery, het roer over en draaide de focus van het bedrijf naar het maken van mousserende wijnen. U moet weten dat dit in die tijd een gedurfde en onconventionele zet was omdat champagne toen nog niet de globale populariteit genoot die het nu heeft. Louise was een vrouw met een vooruitziende blik en was vastberaden om Pommery champagne op de kaart te zetten. Onder haar leiding, werden er uitgestrekte netwerken van krijtkelders aangelegd onder Reims, die tot op heden dienen als opslag voor hun champagnes. De Pommery champagnes worden gekenmerkt door hun finesse, elegantie en frisheid. Het is vooral bekend dat Louise de trend heeft gezet om brut champagnes te produceren, een stijl die tegenwoordig de voorkeur geniet bij velen.

De magie van wijnproductie bij pommery

In het hartje van de provincie Champagne, in het noorden van Frankrijk, vindt u Pommery, een wijnmakerij met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1858. Het wijnproductieproces bij Pommery is een fascinerende mix van traditie en innovatie. Allereerst worden de druiven met de hand geplukt om de kwaliteit te waarborgen. Na de oogst worden ze in speciale persen geplaatst waar ze voorzichtig worden geplet om de sappen vrij te laten komen zonder de pitten of de schillen te beschadigen. Daarna begint het gistingproces, waarbij de suiker uit de druivensap langzaam wordt omgezet in alcohol. Dit proces vindt plaats in de koele, donkere kelders van Pommery, waar de temperatuur en luchtvochtigheid zorgvuldig worden gecontroleerd. Vervolgens wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten, wat helpt om complexiteit en diepte aan de aroma’s en smaken toe te voegen. Elke stap in het proces wordt nauwkeurig overzien door de wijnmaker om ervoor te zorgen dat de hoogste kwaliteit wordt bereikt. Dit is de manier waarop Pommery al meer dan anderhalve eeuw onvergelijkbare wijnen produceert.

Drie soorten pommery champagne

Het is een genot voor u om te weten dat Pommery verschillende soorten champagne produceert die unieke ervaringen voor de zintuigen bieden. Allereerst is er de Pommery Brut Royal, een expressieve en levendige champagne. Zijn fijne bubbels en subtiele aroma’s van citrus en witte bloemen zorgen voor een fris en elegant palet, perfect voor speciale momenten. Daarnaast brengt Pommery de Apanage Brut naar voren. Het kenmerkt zich door zijn finesse en perfecte balans. Deze champagne, die getuigt van grote deskundigheid, is het perfecte huwelijk tussen chardonnay en pinot noir, waarbij de eerste een delicate vleugje frisheid en de tweede een diepgang en complexiteit aan de blend toevoegt. Tenslotte laat de Pommery Cuvée Louise, een cuvée de prestige, zich gelden als de meest verfijnde champagne van het assortiment. Deze champagne, die uitsluitend in de beste jaren wordt geproduceerd, onderscheidt zich door zijn fijne bubbels, zijn rijke en complexe aroma’s en zijn uitzonderlijk lange afdronk. Het is een champagne van grote finesse die de subtiele nuances van Pommery’s knowhow onthult.

Pommerys invloed op champagne-industrie

Pommery is een belangrijke speler in de champagne-industrie met ee significante invloed op de sector. Deze toonaangevende champagneproducent is een trendsetter en heeft een krachtige impact gehad op hoe andere producenten hun champagne ontwikkelen en aanbieden. Het was Pommery die als eerste een Brut champagne introduceerde in 1874. Dit was een enorme innovatie, aangezien het de richting veranderde van de toenmalig overheersende zoete champagnes naar drogere varianten. De populariteit van deze Brut champagnes heeft de weg vrijgemaakt voor de diversiteit aan champagnestijlen die u vandaag de dag kunt vinden. Bovendien heeft Pommery bijgedragen aan het prestige van de champagne door hun ongeëvenaarde aandacht voor kwaliteit en vakmanschap. Hun luxueuze presentatie en imago heeft bijgedragen aan de perceptie van champagne als een drank voor speciale gelegenheden en luxe vieringen. De manier waarop Pommery de champagne-industrie heeft beïnvloed, is te zien in de algehele trend naar Brut-stijlen, de nadruk op kwaliteit en de positionering van champagne als een luxe product. Pommery blijft innoveren en de champagne-industrie naar nieuwe hoogten leiden.

Kijk op https://www.latelierduchampagne.nl/nl/ voor meer informatie