Dieet tips voor vrouwen

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Gezondheid
Je bekijkt nu Dieet tips voor vrouwen

Het gewicht van het lichaam hangt op vele manieren samen met de algehele gezondheid van het lichaam. Mensen die aankomen beginnen vaak te kampen met gezondheidsproblemen die het afvallen verder bemoeilijken. Als je op zoek bent naar manieren om je gewicht te verminderen, is het essentieel om geen concessies te doen aan de behoeften van het lichaam. Je kunt bewust veranderingen aanbrengen in je dieet en regime, maar het is niet gezond om je lichaam uit te hongeren of in een shocktoestand te brengen om af te vallen. Hier zijn enkele afslanktips voor vrouwen die je zullen helpen op je reis naar gewichtsverlies.

 1. Hydrateer jezelf

Hydratatie is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je op een gezonde manier afvalt. Het zorgt ervoor dat je je vol voelt, terwijl je de gifstoffen en vrije radicalen vaker uit je lichaam spoelt. Het zorgt er ook voor dat je lichaam minder water vasthoudt en geen opgeblazen gevoel krijgt. Volgens verschillende onderzoeken kan 500 ml water de verbrande calorieën na 30 tot 40 minuten met 30 procent verhogen. Water drinken voor de maaltijd kan ook helpen bij het afvallen.

 1. Eet juist

Het is geen verrassing dat koolhydraten je een hongeriger gevoel geven en dat je geneigd bent meer te eten, waardoor het aantal geconsumeerde calorieën automatisch toeneemt. Tegelijkertijd kan verhoging van de vezelinname je langer verzadigd houden. Ook als je tussen de maaltijden door een tussendoortje pakt, zorg er dan voor dat het niet iets is dat wel calorieën maar geen voedingswaarde aan je lichaam gaat toevoegen. Dit is een van de beste manieren om af te vallen.

 1. Blijf lopen

Elke dag 20 tot 40 minuten cardio maakt veel verschil. Je kunt een 7-dagenplan voor de week maken om ervoor te zorgen dat je cardio krijgt in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor dansen, joggen, power walking, en vele andere cardio-oefeningen waarmee je extra calorieën kunt verbranden.

 1. Eet langzaam

Er zijn veel redenen waarom je gevraagd werd lang op je eten te kauwen. Laat je hersenen het signaal ontvangen dat de maag vol is. Het kan zijn dat je niet elke keer dezelfde trek hebt. Geniet van het eten met al je zintuigen en vermijd om voor de tv te zitten. Je kunt beginnen met kleinere porties en meer nemen als je honger voelt.

 1. Wees actief

Heel vaak heb je niet de tijd om er een training in te proppen. Op zulke momenten is het essentieel om kleinere mogelijkheden te vinden en die te nemen. Neem de lift in plaats van de trap, loop rond als je aan de telefoon bent, ga te voet naar de plaatselijke winkels rond je huis, en probeer met de fiets of lopend te pendelen als de afstand kleiner is. Actief zijn gedurende de dag kan je helpen je doelen voor de dag te voltooien.

 1. Etiketten kunnen liegen

Er kan enige onduidelijkheid zijn als het gaat om de voedingswaarde-etiketten op voedingsmiddelen. Ze kunnen niet-geopenbaarde ingrediënten hebben of ze niet op de juiste manier hebben vermeld. Hoe dan ook, het is niet verstandig om de etiketten van verpakte levensmiddelen volledig te vertrouwen. Een bepaald artikel kan beweren gezond te zijn, maar controleer het suiker-, vet-, transvet- en natriumgehalte in dat artikel.

 1. Eet eiwitten

Er zijn studies die vermelden dat het verhogen van de hoeveelheid eiwitten in je dieet met 15% je calorie-inname met 441 calorieën vermindert en je gewicht tot 5 kg kan verminderen. Vlees, eieren, zuivel, gevogelte, zeevruchten en peulvruchten zijn een vitaal onderdeel van je dieet. Eiwitten kunnen je een vol gevoel geven, de trek tussen de maaltijden verminderen en de stofwisseling stimuleren. De beste manier om eiwitten te consumeren is om de consumptie te spreiden over de dag in verschillende maaltijden. Je kunt bijvoorbeeld de dag beginnen met eieren en als lunch en avondeten kip eten. Dit kan de beste manier zijn om buikvet te verliezen voor vrouwen.

 1. Eetregels

Regels voor eten zijn voor iedereen anders, gebaseerd op hun huidige positie en hun uiteindelijke doelen. Het hangt af van je leeftijd, gewicht, lengte, geslacht en veel van dat soort factoren. De meest elementaire regel om te onthouden is om niet te eten omdat je tijdschema dat zegt. Luister goed naar je lichaam en als een bepaald gerecht, ingrediënt of zelfs tijdstip van de dag niet bij je past, breng dan de nodige veranderingen aan. Maak je eigen regels zoals geen suikerhoudende voedingsmiddelen, of geen geraffineerde en verpakte voedingsmiddelen. Je kunt ook een paar regels voor het sporten toevoegen om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd blijft.

Tip: Afslankcoach | Afvallen onder Begeleiding | In Shape Afslankstudio

 1. Eten uit verveling

Telkens als je je verveelt, open je uiteindelijk de koelkast en ga je op zoek naar iets te eten. Hoewel je je tussen de maaltijden door misschien hongerig voelt, is het belangrijk om te voorkomen dat je gaat eten als je niets anders te doen hebt. Dit kan schadelijk zijn voor je vooruitgang. Als je je wendt tot gedachteloos knabbelen, tel je zelden de calorieën die je binnenkrijgt.

 1. Vermijd stress

Een van de dingen die een consistente gewichtstoename of moeite met het afvallen van extra gewicht kunnen veroorzaken is een hoog stressniveau. Stress verandert je eetgewoonten, portiegrootte, stofwisseling, enzovoort. Als je gestrest bent, zoek dan manieren die je helpen weer mentaal in balans te komen tijdens je reis naar gewichtsverlies. Het kan ook blokkades veroorzaken in de weg van de beste manier om snel af te vallen.

 1. Alles wat je nodig hebt zit in jezelf

De meesten van ons denken aan high-end producten als we denken aan naar de sportschool gaan. Fitness gaat over wat je lichaam kan en wat jij voor je lichaam kunt doen. Je hoeft geen lid te worden van sportscholen of fitnessclubs om ervoor te zorgen dat je fit bent. Het is aan te raden om comfortabele kleding te dragen die comfortabel blijft nadat je hebt gezweet. Wat je nodig hebt is de wil om te sporten en fitter en gezonder te worden.

 1. Zorg voor een regelmatig slaapschema

Veel mensen laten deze vereiste links liggen om meer tijd te kunnen besteden aan lichaamsbeweging. Ironisch genoeg suggereren studies dat slaap net zo belangrijk is voor gewichtsverlies als lichaamsbeweging. Uit een studie blijkt ook dat vrouwen die ‘s nachts 8 uur slapen en de kwaliteit van hun slaap verbeteren, 33% meer kans hebben om af te vallen. Dit is een van de gemakkelijke manieren om af te vallen.

 1. Meet de calorie-inname

Het is raadzaam om een dagboek of een app bij de hand te houden om te meten hoeveel calorieën je gedurende de dag binnenkrijgt. Zo kun je je maaltijden en bewegingsregime beter plannen.

 1. Stel mogelijke doelen

Als je net begint, begin dan langzaam en verhoog de intensiteit van je inspanningen. Probeer bijvoorbeeld niet op de eerste dag 5 km te rennen. Begin met 500 mtr en ga dan langzaam vooruit. Als je mogelijke doelen stelt, voeg je geen stress toe aan je dag en behandel je je lichaam goed.

 1. Begrijp diëten en vasten

Je kunt veel baat hebben bij het experimenteren met intermittent fasting. Tegelijkertijd zijn er verschillende soorten diëten die je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je inspanningen haalt. Probeer niet lukraak een dieet en intermittent fasting in te passen nadat je naar willekeurige tips voor vetverlies hebt geluisterd. Doe je onderzoek naar wat samengaat met wat.