De voordelen van een basisverzekering voor jouw gezondheid

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Gezondheid
Je bekijkt nu De voordelen van een basisverzekering voor jouw gezondheid

Heb je jouw oog laten vallen op een basisverzekering Univé? Het is een verzekering die verplicht is voor iedereen in Nederland. Je moet deze verzekering voor de gezondheidszorg dus afsluiten. Je krijgt er dan wel veel voor terug. Het grootste voordeel is dat je toegang hebt tot de zorg in het land en er ook niet bij na hoeft te denken. Maar wat zijn dan echt de voordelen van een verzekering voor de basiszorg? Onderstaande informatie zet de belangrijkste voordelen voor jou op een rij, zodat je snel zelf kan bepalen of deze verzekering bij je past. 

Geen groot geldbedrag nodig

Het grootste voordeel van de basisverzekering is dat je jouw spaarrekening niet direct hoeft te plunderen om de zorg te krijgen die je nodig hebt. Een bezoek aan de dokter, de medicijnen die hier vaak uit voortvloeien en eventueel een bezoek aan het ziekenhuis kunnen namelijk al snel flinke rekeningen opleveren. Vooral als je enkele keren achter elkaar moet gaan. Voordat je het weet, heb je al jouw spaargeld nodig. De basisverzekering dekt een groot deel van de medische kosten. Je hoeft dus niet meer te kiezen tussen jouw gezondheid en jouw spaargeld. 

Eenvoudig naar de dokter

Een ander groot voordeel is dat je gelijk naar de dokter kan indien nodig. Wil je dus een afspraak maken? Dan hoef je hier niet meer over na te denken. Die ene verkoudheid, een verstuikte enkel of die rare uitslag op jouw armen kan je gewoon na laten kijken. En je hoeft hier geen torenhoge rekening van te verwachten. Het enige wat je namelijk nog betaalt, is jouw eigen risico. Dit eigen risico geldt echter niet op alles, waardoor het zomaar eens zo kan zijn dat je geen bericht krijgt van jouw zorgverzekering. Maak dus maar gewoon die afspraak! 

Uit te breiden met aanvullende opties

Heb je meer nodig dan alleen de basis? Ook dan is het mogelijk. Je kan jouw basisverzekering namelijk uitbreiden met aanvullende opties. De zorgverzekering Univé is bijvoorbeeld uit te breiden met een standaard aanvullende verzekering, waarin fysiotherapie opgenomen is. Heb je een bril? Dan is het verstandig om naar een dekking te kijken die hierbij past. Tevens zijn er voldoende mogelijkheden voor jouw tanden, ogen of huid. Ook deze behandelingen worden dan voor een groot deel vergoed. Je hebt dus toegang tot specialisten die je eerst niet had. 

De preventieve zorg en meer gemoedsrust

Een laatste voordeel is dat je met jouw verzekering ook gebruik kan maken van de preventieve zorg. Je wilt er immers op tijd bij zijn als je een aandoening hebt. Daarom zitten regelmatige check-ups, vaccinaties en screenings ook in het pakket. Voorkomen is beter dan genezen en je hoeft daarbij geen extra stress van de financiële kant. Het kan tevens meer gemoedsrust geven voor zowel jezelf als jouw familie. Alle uitdagingen die met jouw gezondheid komen, hoeven geen obstakel meer te zijn. De verzekeraar helpt jou met het betalen van de bijkomende rekeningen.